Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Bouwprojecten verbeteren met parametrisch ontwerpproces

Besix Engineering, het ontwerpbureau van de gelijknamige groep, toont in een filmpje hoe het ontwerpproces van bouwprojecten wordt geautomatiseerd door gebruik te maken van parametrisch ontwerpen.

Bouwprojecten verbeteren met parametrisch ontwerpproces
‘Parametric Design’ is een volwaardige dienst van Besix Engineering. Experts van het bedrijf leggen uit hoe ze deze technologie gebruiken om het ontwerp van bouwprojecten aanzienlijk te verbeteren.
 
"Wij zijn altijd enthousiast over spitstechnologieën die de kwaliteit van ons werk verbeteren. Parametrisch ontwerp, waarin wij pioniers zijn, is een uitstekend voorbeeld van een technologie die onze ingenieurs toelaat om het ontwerp van projecten op een onuitgegeven manier te verbeteren, wat dus rechtstreeks ten goede komt aan onze klanten”, zegt Fabian Boucher, directeur van Besix Engineering:
Parametrisch ontwerpen bestaat in het automatiseren van het ontwerpproces van bouwprojecten door middel van de modernste computerprogrammering.
 
Dit heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van het ontwerp: de kans op fouten wordt kleiner, er kunnen meer alternatieve ontwerpen worden getest en projecten met de meest complexe geometrie kunnen worden aangepakt.
 
Het is in grote mate dankzij de inbreng van Besix Engineering die de bouwgroep in staat stelt om wereldwijd eersteklas haventerminals, baanbrekende civiele werken en veeleisende gebouwen op te leveren.
 
De integratie van een studiebureau binnen een bouwgroep, hoewel zeldzaam, is een belangrijke troef voor de klanten. Het stelt Besix in staat om oplossingen op maat aan te bieden en projecten te optimaliseren, terwijl een maximale reactiviteit wordt gegarandeerd.
De diensten van Besix Engineering steunen op ongeveer 150 ingenieurs in Brussel, Dubai en Brisbane. Tot hun expertisedomeinen behoren geotechniek, structuren, methodes en planning, BIM, parametrisch ontwerp, duurzaamheid, betontechnologie en gevelengineering.
 
https://vimeo.com/551505453#at=2
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten