Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Groot asfaltfreesbedrijf wordt overgenomen

Drie nieuwe gezichten staan voortaan aan het roer van Holgo nv uit Lanaken. Christian Verhaeren en zijn zonen Michiel en Goran nemen de fakkel over van Emile Holtappels en Marina Goijens. Die twee oprichters verkochten het bedrijf aan Gomic bv, dat bestuurd wordt door de familie Verhaeren.

overname
“Mijn man is sinds vorig jaar pensioengerechtigd en we hebben geen opvolgers. Toch wilden we ons bedrijf niet zomaar stopzetten. De frees- en borstelspecialist Holgo nv bestaat bijna dertig jaar. Het is ons levenswerk”, legt Marina Goijens uit. “Daarom zochten we geschikte overnemers. We kennen de familie Verhaeren al lang en zijn ervan overtuigd dat zij ons bedrijf verder zullen laten openbloeien. Deze beslissing voelt dan ook heel goed aan en wat voor ons nog belangrijk is dat de naam Holgo blijft. Holgo is een bekende speler in de wegenbouw. De service en de kwaliteit liggen hoog. Dat willen we absoluut blijven garanderen. De klant zal dus helemaal geen hinder ondervinden.”
 
De familie Verhaeren heeft alvast een grote troef in handen: hun eigen ervaring. “Mijn vader is al meer dan 35 jaar  actief in de bouwsector. Onder andere als aandeelhouder in Viabuild, dat zich specialiseert in wegenis-, riolerings-, afbraak- en grondwerken”, verklaart Michiel Verhaeren. “Mijn broer en ik zijn er dus in opgegroeid. Daardoor kennen we Holgo al lang en weten we hoe ze te werk gaan. We hebben dan ook zin in deze nieuwe uitdaging en willen Holgo verder laten groeien.”
 
Holgo nv werd opgericht in 1995 en is een gevestigde waarde in de bouwsector. Als frees- en borstelspecialist voert het bedrijf talrijke wegeniswerken uit in België en in Nederland. Het is een trouwe partner van grote bouwbedrijven als Aertssen, Viabuild en Willemen. Tot de recente bouwwerven behoren Ford Genk, de luchthaven van Zaventem, de haven van Antwerpen, de E19, de E42 en de A12.
 
Gomic Holding is een onderdeel van CMG Invest, de familiale holding van Christian Verhaeren. De investeringsmaatschappij is goed voor zo’n 30 miljoen € aandelen, vastgoed en liquide middelen. De belangrijkste bedrijven waarin CMG Invest participeert, zijn Gomic bv, Smarthome, Smartunit, Viabuild, Berrenheibos, BBP en Ecosand.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten