Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

Strategische transformatiesteun voor Atlas Copco Airpower

De Vlaamse regering kent op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits een strategische transformatiesteun van 2 miljoen € toe aan Atlas Copco Airpower nv in Wilrijk.

Strategische transformatiesteun voor Atlas Copco Airpower
Atlas Copco

Atlas Copco is wereldmarktleider in perslucht voor een brede waaier aan toepassingen. Het transformatietraject dat wordt ondersteund, is gericht op het versterken van zowel de productie- als de O&O-missie van de Airtec-afdeling en Airpower vestiging in Vlaanderen, om zo haar positie als 'lead plant' te versterken.

Om de vestiging als mondiaal kenniscentrum te versterken, wordt ingezet op nieuwe innovatieactiviteiten. Zo komt er een afzonderlijk kenniscentrum met focus op connectiviteit, big data en artificiële intelligentie. Daarnaast zijn opleidingsprogramma's voorzien om de vaardigheden en competenties van medewerkers te verbeteren en medewerkers om te scholen. Het transformatieproject verankert de onderneming in Vlaanderen en zal op middellange termijn 175 jobs creëren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten