Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bedrijfsnieuws

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Het laatste half jaar onderging Viateq een ware gedaanteverandering. Een flinke uitbreiding van het gamma, een naamsverandering en de samenwerking met Philippe Dekeyser, alom gekend in de wegenbouw. Dit alles om de rol die Viateq speelt als partner van opdrachtgevers en aannemers nog verder te versterken.

viateqvideo

Viateq kent zijn ontstaan een aantal jaar terug met de ontwikkeling van de Traploos Regelbare Stelinrichting (TRS). Eerst onder de naam BNK en later onder Riooldeksel.be wordt in de beginperiode gewerkt aan een oud zeer dat tot grote ergernis van zowat iedereen al decennia voor problemen zorgt op onze Belgische wegen: slecht geplaatste en verzakte putdeksels. De traditionele werkwijze wordt overboord gegooid en een revolutionair prefab systeem wordt ontwikkeld. Dit systeem zou het mogelijk maken dat ieder riooldeksel perfect in de rijweg verwerkt wordt en deksels nadien ook niet meer gaan verzakken. De doelstelling was duidelijk: de aannemer bij de plaatsing ontlasten en de opdrachtgever op lange termijn ontzorgen. Op vandaag zijn ondertussen heel wat gemeenten en rioolbeheerders meer dan overtuigd en kent de Traploos Regelbare Stelinrichting zijn toepassing over gans Vlaanderen. 

Partner voor opdrachtgevers

Het idee om opdrachtgevers te ontzorgen is blijven bestaan en op vandaag nog altijd de basis van waaruit er telkens wordt vertrokken. De doelstelling hierbij is om voor de gekende problemen waar opdrachtgevers mee geconfronteerd worden binnen de wegenbouw een oplossing aan te bieden. Het gamma bestaat dan ook uit niche producten en diensten die telkens een dergelijk probleem verhelpen. De Traploos Regelbare Stelinrichting is hierbij het meest gekend, maar er zijn o.a. ook de Silentas tegen oude kletterende putdeksels, het ultrasnelle herstel van verzakte putdeksels en het specifieke aanbod van gietijzerproducten voor gemeenten en rioolbeheerders.

Philippe dekeyser

Omdat Viateq zijn rol als partner voor opdrachtgevers en aannemers verder wil blijven uitbouwen heeft men de afgelopen maand een serieuze versterking aan boord gehaald in de naam van Philippe Dekeyser, alom gekend in de wereld van de wegenbouw. Waar het team van Viateq vooral bestond uit twintigers en prille dertigers komt Philippe dit team versterken en voegt daar ineens 40 jaar ervaring aan toe. Philippe weet hierbij perfect waar de noden voor gemeenten en rioolbeheerders liggen. Bij Viateq zijn ze dan ook klaar voor om deze noden als partner van diverse opdrachtgevers in te vullen.

VIATEQ: Ontwikkelaar van de Traploos Regelbare Stelinrichting.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten