Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

AWV pakt rotonde Veldwezelt aan

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de rotonde op de kruising van de Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan en de Kiezelweg in Veldwezelt (Lanaken). De heraanleg van de rotonde is gepland voor het voorjaar van 2020. Deze werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen vermoedelijk een half jaar duren.

Rotonde Veldwezelt
De vernieuwing van de rotonde zit al enkele jaren in de pijplijn, maar de procedures van enkele grondverwervingen zorgden voor enig oponthoud. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 1,3 miljoen € in deze fietsveilige rotonde. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een afzonderlijke bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren. Vanaf eind september worden twee hoekgebouwen afgebroken om plaats te maken voor de vernieuwde rotonde. De woningen worden afzonderlijk afgebroken. Eerst worden de asbesthoudende materialen in de woning volgens strenge veiligheidsvoorschriften verwijderd door een erkende firma. De sloopwerken zullen ongeveer twee weken duren. Later in het najaar, na het verder bouwrijp maken van het terrein, kunnen de nutsmaatschappijen starten met het verplaatsen en vernieuwen van kabels en leidingen.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten