Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

BDO en Living Tomorrow hebben ambitieuze innovatieplannen

Het advieskantoor BDO België sluit voor de komende vijf jaar een partnership met het vernieuwde Living Tomorrow. Door samen te werken met de grootste innovatiecampus van Europa houdt BDO de vinger aan de pols van de nieuwste en slimme technologieën inzake mobiliteit, kantoren, industrieën, wonen en gezondheid.

BDO en Living Tomorrow hebben ambitieuze innovatieplanne (2)
David Legreve
Het ecosysteem rond innovatie laat het advieskantoor toe bedrijven in ons land naar de high-tech economie van de toekomst te begeleiden. De samenwerking met Living Tomorrow zal BDO ook helpen om in de meer traditionele dienstverlening zoals audit en accounting versneld nieuwe technologieën en innovatie te introduceren. De samenwerking met Living Tomorrow vormt naast het vergroten van innovatiekennis ook een troef om nieuw talent aan te trekken.
 
Advieskantoor BDO nam in het verleden technologische experten en consultants als Crossroad en Ideas at Work over en dit jaar richtte het bedrijf nog een eigen expertenteam op om de zakelijke markt van drones in België te verovereren. De samenwerking met Living Tomorrow zet de ambities van BDO op vlak van digitalisering, transformatie en innovatie in de bedrijfswereld extra in de verf.
 
“Tegen 2030 zullen bedrijven in ons land nog meer door technologie aangestuurd worden dan vandaag. Kantoorgebouwen, woon-werkverkeer, gezondheid van werknemers en de logistieke keten van ondernemingen zullen versneld digitaliseren onder impuls van steeds sneller evoluerende technologieën zoals onder andere 3D, Virtual Reality en drones. De investering in Living Tomorrow zorgt ervoor dat we alle high-tech innovaties op de voet volgen en geeft ons de kans extra experts aan boord te halen om bedrijven te begeleiden in hun digitalisering de volgende 10 jaar”, zegt Peter Van Laer, CEO van BDO België.
 
“Living Tomorrow heeft al meer dan 25 jaar ervaring in innovatie. Ons team van vijftig innovation designers en onderzoekers versterkt BDO's team van consultants. Zo kan het advieskantoor bedrijven, organisaties en steden en gemeenten vanuit TomorrowLab adviseren op vlak van innovatie en strategie. Denk aan de laatste ontwikkelingen rond artificiële intelligentie, virtuele platformen met 3D/4D-interactie of drones”, verklaart Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow.
 
Living Tomorrow is een maatschappelijk demonstratie- en innovatieproject dat organisaties en mensen wil voorbereiden op, en informeren over de toekomst. Dit gebeurt door onderzoek en ontwikkeling, ondersteuning van tientallen overheidsinstellingen en bedrijven onder de vorm van open innovatie, visie en strategiebegeleiding, piloot- en experimentuitbouw. Door de jarenlange ervaring van en intensieve begeleiding door Living Tomorrow in samenwerking met haar spin-off TomorrowLab kunnen toekomstscenario’s uitmonden in demonstraties en voorstellen van nieuwe concepten.
Joachim De Vos van Living Tomorrow en Peter Van Laer van BDO België tekenen een partnership voor de komende vijf jaar.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten