Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nazareth bouwt nieuwe bko op site Sterrenbos

Nazareth zal de komende zes jaar 22,6 miljoen € investeren. Dat budget gaat o.m. de realisatie van een concertzaal aan de muziekacademie en de bouw van een nieuwe buitenschoolse kinderopvang (bko) op de site Sterrenbossite.

Nazareth bouwt nieuwe bko op site Sterrenbos

In deze legislatuur staan er uiteraard ook een aantal wegenwerken op het programma: Drapstraat (tussen Dorp en Stropstraat, 400.000 €), Oudenaardseheerweg (tussen Lakenmeersstraat en spoorweg, afgerond 800.000 €), ‘s Gravenstraat-Klapstraat (tot aan grens met Deurle, 323.000 €), Weefstraat-Heerweg (van Zwartegat tot brug E17, 332.000 €), Boeregemstraat (660.000 €), Huisepontweg (133.100 €). Voor het dorp Landuit wordt een dossier gestart voor de volledige heraanleg van wegen en rioleringen (826.000 €). Mogelijk zal de realisatie nog niet kunnen starten voor het einde van deze legislatuur.

Fietspaden

Voor de herinrichting van de centrale as (Drapstraat, Roombaardstraat, Stationsstraat) tot een groene boulevard waarop de auto minder dominant is, heeft Nazareth 690.000 € veil. 430.000 € gaat naar meer veilige voet- en fietspaden die niet aansluiten op wegenwerken of een ruilverkaveling. Daar komt nog eens 530.000 € bovenop voor andere fietspaden. Voor fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen trekt de gemeente 87.500 € uit. De verlichting van het spoorwegfietspad mag 150.000 € kosten. Deze werken zouden eind dit jaar al moeten starten. Voor het structurele onderhoud van wegen wordt in deze legislatuur 1,8 miljoen € uitgetrokken of 300.000 € per jaar.

De muziekacademie aan de Vrije Basisschool in Nazareth wordt verruimd en gemoderniseerd tot een divers kunstencentrum met o.m. een kleine concertzaal.

De gemeente bekijkt of er samen met Aquario een groepsaankoop van iba’s (individuele behandeling afvalwater) kan georganiseerd worden. “Die iba’s zijn bedoeld voor woningen die in principe nooit zullen kunnen aansluiten op de riolering. Wij schatten dat er daarvan een 250-tal zijn in Nazareth. Aan het huidige tempo wordt er slechts één per jaar geplaatst, maar met een groepsaankoop en eventueel een tussenkomst van de gemeente willen we ervoor zorgen dat die bewoners dat snel in orde kunnen brengen”, stelt burgemeester Danny Claeys.

Sterrenbos

Er komen een nieuwe kinderopvang en een nieuw KSA-lokaal op de site Sterrenbos. Voor de buitenschoolse kinderopvang wordt gewerkt met een wedstrijdformule. Dit project moet gerealiseerd worden tegen 2024. Het voorziene budget bedraagt 775.000 €. Op de Sterrenbossite wordt ook een park aangelegd van 4 ha (100.000 €). De kinderopvang aan het Hof Ter Meeren wordt verkocht. Voor deze site wordt een nieuwe bestemming gezocht. Sociale huisvestingsmaatschappij De Volkshaard is eigenaar van een deel van de site.

De vroegere dekenij van Nazareth wordt herbestemd tot een horecazaak (550.000 €). Uit de voorbije infovergaderingen voor deze herbestemming blijkt dat er heel wat interesse bestaat. De muziekacademie aan de Vrije Basisschool in Nazareth wordt verruimd en gemoderniseerd tot een divers kunstencentrum met o.m. een kleine concertzaal (890.000 €). Voor deze laatste opdracht zal met een wedstrijdformule gewerkt worden. Een project voor het volgende gemeentebestuur wordt de renovatie van wzc Wielkine. Voor de voorbereidende studies trekt het huidige bestuur reeds 260.000 € uit. Ook het herorganiseren en verbeteren van de gebouweninfrastructuur van de gemeentelijke basisschool in Nazareth wordt een klus voor het volgende bestuur.

Andere ingrepen zijn de herinrichting van het gemeentehuis (tegen 2023, 1,27 miljoen €), de realisatie van de volgende fase van de parkbegraafplaats (500.000 €, ontwerper reeds aangeduid), de aankoop en het groen invullen van de site De Bekken (2 ha, 880.000 €), de uitbreiding van het Sociaal Huis (250.000 €) en het ontharden van het eigen patrimonium (100.000 €).

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten