Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Nieuw fietspad in Marke

De provincie West-Vlaanderen heeft het bestek en de plaatsingsprocedure goedgekeurd voor een nieuw fietspad in Kortrijk. 

afgescheiden fietspad
Het betreft een nieuw fietspad van 450 m aan de Overzetweg, tussen Marke en Bissegem. Het project is een samenwerking tussen de provincie en stad Kortrijk via het Fietsfonds. De totale kosten van deze werkzaamheden worden geraamd op 545.045,17 € zonder btw.
 
Het project omvat de aanleg van twee enkelrichtingsfietspaden. ie zullen 1,75 m breed zijn en worden aangelegd in rood asfalt. Het gaat om het stuk tussen de Markebekestraat en de Brug over de Leie die in de toekomst nog zal vervangen worden door De Waterweg in het project Seine-Schelde. Het fietspad moet de veiligheid en het comfort van de gebruikers verhogen.

Aanpassing rijweg

Ook de bestaande rijweg wordt heraangelegd. Er komen parkeerstroken en voetpaden aan de woningen. Tegelijkertijd zal ook werk gemaakt worden van een gescheiden rioleringsstelsel en wordt de gracht verplaatst.

Riolering

De provincie staat onder meer in voor de funderingen, het verplaatsen van de gracht, de signalisatie en markeringen voor de fietsers en de aanleg van de groenzone naast het fietspad. De stad Kortrijk staat o.m. in het voor het rooien van de bomen, de aanleg van de riolering, de fundering van de rijwegen en het aanbrengen van signalisatie en markeringen voor het gemotoriseerde verkeer. 
 
De werken zullen ongeveer 100 werkdagen in beslag nemen. De start van de werkzaamheden is voorzien voor begin 2020.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten