Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Haven Oostende koopt aandelen REBO

DEME en de andere private aandeelhouders stappen uit het kapitaal van de REBO-terminal in de voorhaven van Oostende. Deze terminal is de zwaarlastkade die gespecialiseerd is in opslag, voorassemblage en verschepen van windturbineonderdelen. 

Haven Oostende koopt aandelen REBO
In 2010 trok Haven Oostende extern kapitaal aan om de haven uit te bouwen tot de logistieke offshore windhub van het zuidelijke deel van de Noordzee.  Hiervoor werd samen met PMV, DEME en Artes-Group nv Renewable Energy Base Ostend (REBO) nv opgericht. REBO treedt sindsdien op als logistiek ontwikkelaar die investeert in infrastructuren (zwaarlastkade, kaaimuren, kantoorgebouwen, …) op terreinen van de Haven van Oostende en deze verhuurt. 
 
Op tien jaar tijd is de REBO-terminal voldoende volwassen geworden en heeft ze een stabiele balans waardoor de middelen en expertise van de initiële investeerders, aanwezig van bij de start, niet langer nodig zijn. Na een risicovolle startfase met een grote nood aan kapitaal en expertise wil de Haven van Oostende maximaal inzetten op de groei van de activiteiten op deze terminal. Daarom nam het Havenbedrijf het initiatief voor gesprekken over de herverdeling van de aandelen. De Haven Oostende neemt alle aandelen van de andere aandeelhouders over.  
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten