Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Vlaanderen maakt 5,5 miljoen euro vrij om asbestafbouw bij scholen en welzijnsinstellingen te versnellen. Daarmee zal in 165 scholen en 190 zorginstellingen effectief asbest kunnen verwijderd worden. Bij honderden andere instellingen kunnen ook al asbestinventarissen worden opgemaakt om toekomstige verwijdering voor te bereiden.

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen
De Vlaamse regering wil met het actieplan Asbestafbouw zorgen voor een versnelde afbouw van het asbestpassief om tegen 2040 te kunnen leven en werken in een asbestveilig Vlaanderen. Een versnelling van het huidige afbouwtempo is nodig, vooral voor wat betreft de risicovolle en verweerde asbesttoepassingen zoals asbestdaken. Daarom komt ze nu al voor de tweede keer in een jaar tijd met extra geld over de brug.
 
Sinds de opstart van het sectorprotocol hebben zich bij de OVAM al bijna tweeduizend scholen aangemeld voor een asbestinventarisatie en -verwijdering. Eerder maakte Vlaams minister Demir ook al bekend recordbedragen uit te trekken voor asbestophalingen aan huis in gans Vlaanderen en asbestverwijdering in jeugdlokalen via de lokale besturen. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten