Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

AWV vernieuwt kruispunt in Berbroek in 2021

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil volgend jaar het kruispunt vernieuwen van de Steenweg (N2) met de Kapelstraat en de Bosstraat in Berbroek (Herk-de-Stad). Rondom het kruispunt komende vrijliggende fietspaden met oversteekpunten. De gesprekken voor enkele beperkte grondverwervingen rondom het kruispunt worden dit najaar gestart. De eerste werken starten vermoedelijk pas midden 2021.

AWV vernieuwt kruispunt
Het kruispunt zelf krijgt verkeerslichten en verlengde afslagstroken met een groene middenberm. Dat moet de woon- en schoolomgeving beter ontsluiten en verkeersveiliger maken.
 
Het kruispunt kampt vandaag met enkele knelpunten. De fiets- en voetpaden zijn onvoldoende veilig en de verkeersafwikkeling loopt moeizaam. De Steenweg vormt een barrière tussen de Bosstraat en de Kapelstraat. Met het nieuwe kruispuntontwerp wil AWV de verkeersveiligheid vergroten, de woon- en schoolomgeving beter ontsluiten en de voorzieningen van het openbaar vervoer verbeteren.
De fietspaden worden vrijliggend, voldoende breed en verhoogd aangelegd. Rondom het kruispunt worden ook de voetpaden aangepakt. Op de Steenweg komen oversteekpunten zodat fietsers en voetgangers in twee tijden kunnen oversteken.
 
Op het kruispunt komen semi-conflictvrije verkeerslichten. De beide afslagstroken op de Steenweg richting de Kapelstraat en de Bosstraat worden maximaal verlengd en krijgen een verhoogde, groene middengeleider. Dat verhoogt het veiligheidsgevoel van de automobilist en zal de verkeersafwikkeling verbeteren. De bushaltes op de Steenweg worden vernieuwd en uitgerust met schuilhuisje en fietsenstalling.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten