Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

AWV zoekt fietsveilige oplossing voor kruispunt in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer onderzoekt de mogelijkheden om op termijn het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Elfde-Liniestraat in Hasselt te vernieuwen. In een ontwerptraject tot midden 2021 wordt in de eerste plaats gestreefd naar een veilige oplossing voor fietsers en voetgangers.

AWV zoekt fietsveilige oplossing voor kruispunt Elfde-Liniestraat in Hasselt
Het kruispunt van de Elfde-Liniestraat met de Grote Ring (Gouverneur Verwilghensingel R71) kent vandaag een aantal uitdagingen. De doorstroming verloopt moeizaam tijdens de spits doordat de weg veel verkeer moet verwerken (zowel vracht-, auto-, als busverkeer). Bovendien steken vele scholieren en studenten te voet of per fiets de weg over om zich naar de (hoge)scholen te begeven. Het kruispunt kan veiliger worden gemaakt voor fietsers en voetgangers.
 
Nog tot in 2021 loopt een studie om een verbetering van het kruispunt uit te werken. Daarin worden een aantal tussenstappen voorzien om alle betrokkenen in de omgeving te betrekken. De focus ligt daarbij niet in het minst op de vele scholen, bedrijven en aantrekkingspolen. Na de onderzoeksfase van de studie dit najaar, volgt de ontwerpfase.
 
Tot eind september loopt een online bevraging om input te verzamelen van alle weggebruikers. Behalve deze online bevraging vinden er ook interviews en workshops plaats. De resultaten die hieruit voortvloeien worden voorgesteld tijdens een dialoogmarkt.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten