Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Het uitgestrekte en complexe kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan in Berchem kreeg enkele jaren geleden een tijdelijke inrichting om het veiliger te maken. Nu is het definitieve ontwerp klaar.    

Heraanleg kruispunt Elisabethlaan-Floraliënlaan in Berchem
Na de goedkeuring hiervan en het ontvangen van een omgevingsvergunning, kan een aannemer worden aangesteld zodat de werken mogelijk eind dit jaar al kunnen beginnen.  De uitvoering zal ongeveer vijf maanden in beslag nemen.
 
Het kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan kent al enkele jaren een tijdelijke inrichting. Door de Floraliënlaan haakser aan te sluiten op de Elisabethlaan, de bestaande doorsteek enkelrichting te maken en het verkeer lokaal op één rijstrook te brengen, werd het kruispunt overzichtelijker en veiliger voor alle gebruikers.
 
Met de opmaak van een finaal plan voor de herinrichting, investeren de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) samen in een duurzame en veilige oplossing voor dit kruispunt. Naast het verkeersveiliger maken van het kruispunt wordt ook de bereikbaarheid voor alle verkeersdeelnemers verbeterd.
 
Het ontwerp sluit aan op de reeds vernieuwde oostelijke tak van de Floraliënlaan, met een haakse en verhoogde inrichting. Met de heraanleg van het kruispunt wordt de westelijke tak van de Floraliënlaan volgens hetzelfde principe mee vernieuwd en worden hier twee nieuwe bushaltes voorzien.
 
Het ontwerp houdt zowel rekening met de doorstroming van het autoverkeer als met de veiligheid en het comfort van voetgangers en fietsers. Het voetpad wordt verbreed en er komt een fietspad aan de oostzijde van de Elisabethlaan. De inrichting van het plein aan de begraafplaats wordt afgestemd op een vlotte toegankelijkheid voor ceremoniewagens.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten