Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Leuven trekt 3 miljoen uit voor asfaltering 48 straten

In de Leuvense gemeenteraadscommissie Openbare Werken werd de lijst bekendgemaakt van 48 straten die het stadsbestuur de komende twee jaren zal herasfalteren. De stad trekt er 3 miljoen € voor uit.

Leuven trekt 3 miljoen uit voor asfaltering van 48 straten
“We maken een inhaalbeweging. Normaal beschikken we over een budget van 1 miljoen €, maar dat wordt nu opgetrokken naar 3 miljoen €. We hebben het dan enkel over nieuwe asfalteringen en nog niet over straten die volledig worden heringericht”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina.

Ook nu al zijn er herasfalteringen aan de gang, namelijk op de Frans Nackaertsstraat, het Frans Nackaertsplein en de Pastoor Eeckelaerslaan. Begin april krigen de Deberiotstraat en de Sint-Michielstraat eveneens een nieuwe asfaltlaag.

“Naast asfalteringswerken zijn we momenteel ook bezig met de totale heraanleg van zowel de Brusselsestraat, de Dekenstraat als de Goudsbloemstraat. Daar investeren we in gescheiden rioleringen, veiligere fiets- en voetpaden en verhogen we de levenskwaliteit van de buurtbewoners door het aanbrengen van meer groen en geveltuintjes in het straatbeeld”, aldus schepen Vansina.

Leuven werkte recent ook een protocol uit dat werfomgevingen verkeersveiliger moet maken. Dat protocol maakt deel uit van de vergunning voor de uitvoering van de werken. Wegenwerken waar geen of niet de juiste signalisatie gebruikt wordt, zijn een bron van ergernis voor vele weggebruikers, redeneert het stadsbestuur dat een aantal concrete richtlijnen opstelde.

Deze Leuvense straten krijgen nieuw asfalt in 2022 en 2023:
Karel Schurmansstraat, Werkhuizenstraat, Ernest Solvaystraat, Borstelstraat (Ruiterslaan tot Diestsesteenweg), Lovensveldstraat (Spaarstraat tot Willem Coosemansstraat), Spaarstraat, Holsbeeksesteenweg (Bergstraat tot Leming), Holsbeeksesteenweg (Schoolbergenstraat tot Provinciedomein), Leming, Eeuwfeeststraat, Onafhankelijkheidstraat, Pelgrimstraat, Wagenweg, Sint-Jacobsplein, Hertstraat, Kruisstraat, Eikenbergstraat, Oud-Heverleestraat, Raalbeeklaan, Redingenstraat, Voervalleilaan, Dellenhof, Fietspad tussen Dellenhof en Voervalleilaan, Slagmaaldelle, Duisburgsestraat, Antonius Rudolphestraat, Achturenstraat, Doleegstraat voor school, Sint-Reneldislaan (gedeeltelijk), Schapenstrraat tussen Beggaberg en R23, Beggaberg, Veldstraat, Termunckstraat, Heidebergstraat (tussen rond punt en Lange-Lostraat), Pasteelsblokweg, parking Ruelenspark, Waversebaan (tussen Naamsesteenweg en Sint-Lambertusstraat), Scouts- en Gidsenpad, De Roestestraat, Berghoekstraat, Kruispunt Celestijnenlaan-Willem Decroylaan, begin Kardinaal Mercierlaan (nr. 9 tot 25), Mathieu de Layensplein (tussen Mathieu de Layensplein en Dirk Boutslaan), Prosper Vanlangendoncklaan (thv overgang Herent), G. Vander Lindenstraat, Emile Mathieustraat, Familie de Bayotstraat, en Tivolistraat.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten