Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Merelbeke: facelift voor Polderstraat en Sneyssenslaan

De gemeenteraad van Merelbeke keurde op 22 juni de plannen goed voor de herinrichting van de Cornelius Sneyssenslaan en de Polderstraat en de aanleg van nieuwe fietspaden in de Potaardeberg. De totale kostprijs wordt geraamd op 4.115.912,08 €. De werken starten normaal gezien in het voorjaar van 2022.

fietsstraat
Het Merelbeekse bestuur ging samen met de bewoners aan de slag voor dit project. Sinds 2018 wordt gewerkt aan deze actie uit de meerjarenplanning. Na vier fysieke participatiemomenten, een schriftelijke bevraging en input via de participatiewebsite mag het resultaat gezien worden.
 
Schepen van openbare werken Pascal Rousseaux is erg blij over de samenwerking met de buurtbewoners en het studiebureau. “Dankzij hun input kunnen we een heel mooi project voorstellen. In deze straten ondervond men al heel lang hinder. Het project stond dan ook reeds een tijdje op de agenda. Ik ben blij dat we nu een allesomvattende oplossing hebben gevonden die alle pijnpunten van de kaart veegt.”
 
Het ontwerp bevat enkele belangrijke uitgangspunten. Een nieuwe asfaltverharding vervangt de oude en vaak hinderende straatbekleding in klinker. De gemeente zet maximaal in op ontharding en vergroening. Er is volop aandacht voor de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker door de aanleg van volwaardige voetpaden, een fietsstraat in de Cornelius Sneyssenslaan/Polderstraat en fietspaden in de Potaardeberg. Ook voor parkeren is er aandacht met voldoende plaatsen volgens de bebouwing. Dankzij het invoeren van een nieuwe circulatie vermijdt men sluikverkeer. Het rioleringsstelsel wordt vervangen door een nieuw gescheiden stelsel waar infiltratie en buffering centraal staan.
 
De totale kostprijs wordt geraamd op 4.115.912,08 €. Voor de riolering ontvangt het lokale bestuur 1.316.309.83  € via de Vlaamse overheid en voor de fietspaden 79.848,60 € via Provincie Oost-Vlaanderen.
Potaardeweg. (c)  Gemeente Merelbeke.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten