Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Openbaar onderzoek Oosterweelverbinding afgerond

Lantis (Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken) diende eind april de omgevingsvergunningsaanvraag voor de bouw van de Oosterweelverbinding in bij de Vlaamse regering. Zodra de aanvraag volledig en ontvankelijk werd verklaard, richtten de stad Antwerpen en de gemeente Beveren een openbaar onderzoek in.

Openbaar onderzoek Oosterweelverbinding afgerond
Tijdens die wettelijke periode van 30 dagen konden burgers de meer dan 1.700 plannen en begeleidende teksten inkijken. Iedereen kon zijn of haar opmerkingen, standpunten of bezwaren indienen tot begin juli. Tegelijkertijd brachten tijdens deze periode ook de verschillende adviesinstanties hun adviezen uit.
 
De komende maanden worden alle bezwaren en adviezen door de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC) verzameld en gebundeld.
 
Nadat onder meer Lantis nog de gelegenheid wordt geboden om bepaalde elementen toe te lichten, formuleert de GOVC een globaal advies aan de Vlaamse regering. Die beslist dan ten laatste eind november of de vergunning wel of niet wordt verleend en onder welke voorwaarden.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten