Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Roeselare plant heraanleg Diksmuidsesteenweg

Het bestuur van Roeselare wil de stad beter beschermen tegen overstromingen en daarom is buffering van het hemelwater belangrijk. Daar waar de Klauwaertsbeek in de omgeving van de Diksmuidsesteenweg stroomt, zullen verschillende werken worden uitgevoerd om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. De nutswerken zullen vermoedelijk begin 2022 starten om nadien vanaf september 2022 te starten met de rioleringswerken tussen de Wallenstraat en de Westlaan.

AdobeStock_205922758
BLAZEJLYJAK.COM
Het project omvat de aanleg van een collector, saneringswerken om de Klauwaertsbeek proper te maken en de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Behalve de grote investeringen die geleverd worden in de strijd tegen wateroverlast, plant de stad ook de heraanleg van de Diksmuidsesteenweg.
 
De inwoners en handelaars konden in juni de ontwerpen van dichtbij inkijken tijdens contactdagen die de stad samen met Aquafin organiseerde. Er komen o.m. fietssuggestiestroken waar geen fietspad mogelijk is, meer groen en waterdoorlatende parkeerstroken.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten