Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Tussennota voor project Nieuwe Sluis Zeebrugge

De Vlaamse overheid maakt werk van een nieuwe toegang tot de haven van Zeebrugge. Het projectteam van dit complexe project Nieuwe Sluis Zeebrugge onderzoekt nog verschillende alternatieven om tot een finaal inrichtingsalternatief te komen. De alternatieven die op tafel liggen, staan in een geactualiseerde projectonderzoeksnota.

Tussennota voor project Nieuwe Sluis Zeebrugge
De tussentijdse onderzoeksresultaten tonen aan dat het alternatief ‘ovonde’ kan worden verbeterd om de verkeersdoorstroming te bevorderen. Het projectteam stelde daarover een tussennota op waarin de aanpassing van dit alternatief in detail wordt toegelicht.

Verbindingsweg

De ovonde (ovale rotonde) is één van de alternatieven voor de doorstroming van het verkeer ten westen van de sluis. In het aangepaste alternatief wordt bij die ovonde een nieuwe weg voorgesteld tussen de Kustlaan en de Baron de Maerelaan langs de site Stevin.
“Met die aanpassing kan het doorgaande verkeer de Baron de Maerelaan makkelijker bereiken. Ook de transportzone aan Evendijk-West is daardoor beter toegankelijk”, vertelt Jan Goemaere, voorzitter van de taskforce van dit project.
 
De verbinding met die transportzone kan nog op twee manieren worden aangelegd: via de ovonde of via een constructie aan Zwankendamme.
 
https://www.mow.vlaanderen.be/nieuwesluiszeebrugge/
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten