Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vergunning voor transformatie Adolphe Maxlaan in Brussel

Het Brusselse Gewest verleent een bouwvergunning aan de stad Brussel voor de volledige heraanleg van de Adolphe Maxlaan, die het De Brouchèreplein verbindt met het Rogierplein, en de omliggende straten. De creatie van de voetgangerszone tussen het Fontainasplein en het De Brouckèreplein in Brussel, lokte destijds veel reacties uit en was jaren het onderwerp van een publiek debat. 

Vergunning voor transformatie Adolphe Maxlaan in Brussel
Nu dit deel van de centrale lanen volledig klaar is, wint de voetgangerszone aan populariteit, zo toont een recente studie van de VUB aan. Het project bleek bovendien een katalysator voor heel wat andere renovatie- en bouwprojecten in het centrum.
 
De bijna 50 jaar oude Adolphe Maxlaan en de aangrenzende straten worden in de nieuwe aanleg visueel en ruimtelijk verbonden met de voetgangerszone en maximaal vergroend. De laan zal van gevel tot gevel op één niveau worden aangelegd.
 
De stijl van het straatmeubilair van de voetgangerszone, zoals de straatverlichting en de fietsnietjes, wordt doorgetrokken. Auto’s worden teruggedrongen, er komen veel nieuwe bomen en brede voetpaden in blauwe hardsteen. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten