Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Vlaamse regering draagt zes gewestwegen over aan Mechelen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters draagt zes gewestwegen over aan de stad Mechelen gezien hun lokale functie. De stad ontvangt voor het in goede staat brengen van deze wegen een investeringssubsidie van ongeveer 710.000 €.

Vlaamse regering draagt zes gewestwegen over aan Mechelen (1)
©Margarita - stock.adobe.com
“Sommige wegen worden vandaag nog aangeduid als gewestwegen maar hebben vooral een lokale functie. Samen met de stad Mechelen werd dan ook een traject opgezet om de overdrachten te regelen”, aldus minister Peeters.
 
Concreet gaat het om de gewestweg N1 (tussen kilometerpunt 17.4 en 18.), de gewestweg N1a (tussen kilometerpunt 0.0 en 0.488), de gewestweg N1b (tussen kilometerpunt 0.0 en 0.207), de gewestweg N227a (tussen kilometerpunt 0.0 en 0.5), de N16d Battelsesteenweg (tussen kilometerpunt 0.0 en 0.2 en tussen kilometerpunt 0.567 en 2.565) en de lokale wegen langs de E19. Al deze wegen hebben een plaatselijke functie en mogen ingedeeld worden bij de gemeentewegen.
 
“We zijn heel tevreden met de overdracht van deze wegsegmenten in de omgeving van het station. Dit laat ons toe om deze in te richten volgens onze eigen concepten in de kwaliteitsvolle herinrichting van wegen en pleinen in de stationsomgeving”, reageert burgemeester Alexander Vandersmissen.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten