Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Miller Formless ESA levert zijn eerste glijbekistingsmachines met 3D/GPS

Miller Formless ESA uit Genk heeft zopas in het Nederlandse Dronten twee glijbekistingsmachines opgestart bij aannemer Schagen: een M 6040-machine (op vier rupsen) en een M2530 (op drie rupsen), beide met 3D/GPS-systeem van Leica Geosystems. Dankzij het 3D machinecontrolesysteem met een totaalstation en GNSS-sensoren kan consequenter, nauwkeuriger en sneller gewerkt worden. De eerste resultaten waren volgens Miller Formless ESA excellent. De Limburgse producent wil meer glijbekistingsmachines aanbieden met 3D/GPS-systeem.    

Miller Formless 1
De testen werden gedaan op een bouwplaats waar een nieuwe parking aangelegd wordt. De reden dat de firma Schagen voor Miller Formless koos is dat zij een oude in België geproduceerde machine hadden waar ze nog wel tevreden van waren, maar die niet langer voldeed aan de emissienormen.
 
Beide nieuwe machines voor Schagen zijn uitgerust met een Cat C 4.4-motor die voldoet aan de Stage V-normen. Het zijn de eerste machines van Miller Formless in Europa die met dit systeem werken.
 
Miller Formless is een Amerikaanse producent van glijbekistingmachines die sinds 2019 ook in Genk produceert. Het Limburgse team van Frank Casters heeft sinds de start in 2019 reeds elf machines geproduceerd voor verschillende klanten in Europa. 
 
%%ARTICLELIE:35609%%https://www.bouwkroniek.be/article/miller-formless-esa-levert-eerste-machine-aan-stadsbader.35609%%/ARTICLELIE:35609%%
 
%%ARTICLELIE:30954%%https://www.bouwkroniek.be/article/belgie-produceert-opnieuw-glijbekistingsmachines.30954%%/ARTICLELIE:30954%%
(c) Miller Formless ESA

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten