Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en landbouwmaterieel, met nu al een waarde van 10 miljoen € aan te veilen machines. Nog tot 6 december kunnen bouwbedrijven materieel binnenbrengen voor de veiling.

MicrosoftTeams-image+(1)
Volgens Troostwijk is het belangrijk om bewust om te gaan met bestaande machines en niet zomaar nieuw materieel te laten maken of te kopen. Materieel hergebruiken is één van de oplossingen om de aarde leefbaar te houden. Verkopers kunnen hun voorraden liquideren en kopers kunnen een koopje doen door een machine een tweede leven te geven in plaats van dit nieuw te kopen.
 
“Bij Troostwijk stimuleren we met onze veilingen hergebruik en verlengen we de levensduur van machines, wat bijdraagt aan een duurzamere consumptie. Door materieel een tweede leven te geven, kunnen we allemaal een bijdrage leveren. De eindejaarsveilingen in de bouw- en landbouwsector zijn elk jaar al een succes, maar we hopen dat we de sector dit jaar nog extra kunnen motiveren”, aldus Andy Vons, managing director van Troostwijk.
 
Koopjes
 
De eindejaarsveilingen van bouw- en landbouwmaterieel van Troostwijk zijn in de sector vrij uniek inzake aanbod en de waarde die de verkoper van de oude machines kan behalen. “De eindejaarsveilingen zijn populair, enerzijds omdat potentiële kopers nog een koopje op de kop kunnen tikken en anderzijds kunnen verkopers de bestaande vooraad verminderen en hun cashpositie verbeteren”, aldus Peter Lechat, manager heavy equipment in België.
 
Bovendien zijn er volgens Troostwijk momenteel erg lange leveringstermijnen voor nieuwe machines, die oplopen tot eind 2022 of zelfs begin 2023. Dit maakt het interessant voor kopers en verkopers om bestaande machines van eigenaar te laten wisselen. De eindejaarsveilingen bereiken online bieders uit meer dan 60 landen die samen meer dan 20.000 biedingen uitbrengen.
 
10 miljoen €
 
Momenteel staat de waarde van het te veilen materieel op 10 miljoen €. Het aanbod bestaat uit onder andere graafmachines, wielladers, tractoren, grasmachines, schaarliften, heftrucks en compressoren en dit zowel van Belgische als Britse opdrachtgevers. Dit jaar maken opnieuw machines uit de high value-categorie deel uit van de eindejaarsveilingen. Dit zijn heel recente machines waarbij het opgeld slechts 5% bedraagt, wat het extra interessant maakt voor kopers en verkopers. Die machines hebben een minimumwaarde van 30.000 €. Wie materieel nog een tweede leven wil geven, kan die machines nog tot 6 december binnenbrengen in Deinze of Melreux. Veilen vanaf eigen locatie kan ook. 
 
Op maandag 27 december is er van 9 tot 16 u een kijkdag met een hapje en drankje in Deinze en Melreux.
Voor Grondverzet, High Value: bieden kan vanaf 10 tem 28 december;
Voor Agri, High Value: bieden kan vanaf 10 tot 29 december;
Voor Handling, transport, compressoren en stoomgroepen: bieden kan vanaf 10 tem 30 december.
Binnenbrengen kan nog tot 6 december
 
Meer info agri@troostwijk.be of 03/287 62 62
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten