Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

De Torhoutse materieelverdeler Cebeko verhuist in het voorjaar van 2023 naar een nieuwbouw op de Roeselaarseweg. De bouw start in 2022.

_MG_8872
Cebeko is gegroeid van een klein familiebedrijfje tot een uit de kluiten gewassen kmo. De jongste jaren is zowel de omvang van de verhuurvloot als het aantal personeelsleden sterk gegroeid. Het huidige terrein en gebouw worden daardoor wat te klein om alles en iedereen een plaats te geven.
 
“Onze nieuwe locatie op de Roeselaarseweg zal met 16.500 m² bijna dubbel zo groot zijn als het huidige terrein. Hierdoor krijgen wij de mogelijkheid om al onze activiteiten te centraliseren.  Dat is nu nog niet het geval. Onze carrosseriewerkplaats bevindt zich momenteel in de Ambachtstraat en onze stockmachines staan in Bedrijvencentrum 3 Koningen. Het geeft ons meteen ook de mogelijkheid en ruimte om verder te blijven groeien en zo de stijgende concurrentie aan te gaan”, zegt zaakvoerder Tom Dekoninck.

Demonstraties

Voor het ontwerp van de nieuwbouw werkt Cebeko samen met Claeys Architecten. Er zullen twee losstaande gebouwen komen. “De verhuurzone inclusief werkplaats is volledig ingericht voor het onderhouden en klaarzetten van onze eigen verhuurmachines. De machines kunnen er getankt en gereinigd worden, onderhoud krijgen en indien nodig hersteld worden. Er is uiteraard ook een ruime laadzone voor vrachtwagens. Het andere gebouw wordt ook opgedeeld in verschillende zones. Eerst en vooral zullen wij onze klanten kunnen verwelkomen in een ruime toonzaal met receptie. In de zone daarnaast krijgen onze stockmachines een plaats en ook ons magazijn zal hier te vinden zijn. Natuurlijk komen er ook voldoende kantoren en bijhorende sociale ruimtes en vergader- en opleidingsruimtes. Dan hebben we nog een ruime werkplaats voor onderhoud en herstellingen van klantenmachines en daarnaast de carrosserie- en constructiewerkplaats. Een unieke toevoeging is de zandzone buiten die we kunnen gebruiken voor demonstraties”, stelt Dekoninck.

Groei

“Vandaag telt ons team 25 medewerkers. Dankzij de nieuwbouw zullen we in de mogelijkheid zijn tot ruim 40 medewerkers een plaats te geven. Onze verhuurvloot telt momenteel 350 machines en jaarlijks komen er daar ongeveer een 25-tal bij. We vinden het belangrijk om mee te denken met de klanten en tendensen van de markt te analyseren om onze vloot up-to-date te houden. In onze verkoopafdeling zijn het de graafmachines van Yanmar die nog steeds de hoofdrol spelen. Als exclusieve dealer-invoerder mogen wij hun machines verdelen in het overgrote deel van Vlaanderen, recent aangevuld met Henegouwen. In 2020 hadden wij een omzetcijfer van om en bij de 10 miljoen €. We willen dit cijfer in de komende vijf jaar verdubbelen. Het uitbreiden van de infrastructuur zal ons ook de mogelijkheid bieden om op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten om ons aanbod nog te vergroten”, besluit Tom Dekoninck.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten