Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Compacte graafmachine met hoge hefkracht

BIA presenteert de nieuwe PW158-11 van Komatsu, een graafmachine op banden met een ‘short tail’. Met een indrukwekkend gewicht van 16 ton biedt deze nieuwe graafmachine alle veelzijdigheid en innovatie van de Komatsu PW-11-reeks: ongeëvenaard comfort, intelligente veiligheidsfuncties, uitzonderlijke ergonomie, hoge productiviteit en de volgens BIA meest complete standaarduitrusting beschikbaar op een graafmachine. De machine beschikt, ondanks zijn compacte afmetingen, over een bijzonder hoge hefkracht.  

compacte
© 2020 Kochstrasse™ – Agentur für Marken GmbH
De PW158-11 werd in Europa ontworpen en gebouwd en is dan ook bijna uitsluitend voor Europese klanten bestemd. Het bedrijfsgewicht ligt tussen 15.080 kg en 18.240 kg. Dankzij zijn een korte radius van slechts 1,9 m maar met een hefvermogen van meer dan 5.000 kg zonder stabilisatoren is deze krachtige machine geschikt voor de zwaarste klussen in een krappe, stedelijke omgeving.

Zuiniger

De Komatsu EU Stage IV-motor levert een vermogen van 90 kW (122 pk) bij 2.100 tpm en de dieseloxidatiekatalysator zorgt, samen met de motor en andere uitlaatgasbehandelingscomponenten, voor meer efficiëntie en een langere levensduur. Een nieuw geïntegreerd Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem verlaagt de NOx-uitstoot met 80% dankzij AdBlue. Het elektronische motormanagement garandeert optimale prestaties tegen minimale emissies.
 
Bij langdurig stationair draaien schakelt de motor automatisch uit en worden de parkeer- en hydraulische bedrijfsrem geactiveerd. De nieuwe viskeuze ventilatoraandrijving, die de optimale snelheid van de koelventilator regelt, vermindert eveneens het brandstofverbruik en beperkt het geluid in de cabine.

Veelzijdig

Een nieuw ECSS anti-pitch-systeem op de giek zorgt voor aanzienlijk meer stabiliteit en comfort bij het rijden over oneffen terrein. De bestuurdersstoel heeft geïntegreerde bedieningshendels, een hoogwaardige vering, automatische gewichtsaanpassing en een pneumatische lendensteun. Optioneel is Joystick Steering (JSS) verkrijgbaar voor nog meer bedieningsgemak en comfort.
 
De PW158-11 kan worden uitgerust met een automatische koppeling voor aanhangwagens tot 8 ton met alle elektrische en hydraulisch aansluitingen. De functies van de trailer kunnen dan worden bediend met de joysticks in de cabine.

Onderhoud

Via het bedieningsscherm in de cabine van deze graafmachine worden alle belangrijke systemen bewaakt, wat de machinist en technici helpt om downtime te beperken, dankzij een snelle diagnose en efficiënte troubleshooting. De PW158-11 is net zoals alle Komatsu-machines ontworpen voor eenvoudig onderhoud dankzij makkelijk toegankelijk service- en smeerpunten, gegroepeerde filters en een optionele automatische smering.
 
Het Komtrax-telematicasysteem, door BIA geïntegreerd in het SmartFleet platform, en het Komatsu Care-onderhoudspakket verbeteren de ondersteuning en het beheer van de vloot, beschermen de machine tegen misbruik en zorgen voor maximale efficiëntie en uptime.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten