Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Eurorent investeert in grotere verhuurshowroom

Machineverhuurder Eurorent investeert 2,5 miljoen € in een nieuw hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren. Op die locatie verrijst de naar eigen zeggen grootste verhuurshowroom van het land. “We centraliseren ons machinepark op één plek. Zo creëren we een echte winkelbeleving”, aldus gedelegeerd bestuurder Valerie Vandeput.

Eurorent investeert
Concreet koopt Eurorent het pand van buurman Vanheel Transport, goed voor een verdubbeling van de oppervlakte. “Onze site wordt 110 are groot. Enerzijds richten we hier een showroom van liefst 6.000 m² in, meteen goed voor een Belgisch record in onze sector. Anderzijds etaleren we onze machines ook op de ruime parking aan de straatkant”, legt Valerie Vandeput uit. 

Winkelgevoel

Met deze schaalvergroting roeit Eurorent tegen de stroom in. Terwijl de markt evolueert naar vele, maar kleinschalige, afhaalpunten, kiest Eurorent net voor een ruime ‘flagship store’. “De vestigingen van Leopoldsburg (vanaf heden) en Hasselt (vanaf november 2020) verhuizen naar de kersverse hoofdzetel. En ook een stukje van het assortiment in Seraing – met name de grote machines – krijgt een nieuwe thuis in Houthalen-Helchteren. Zo kan je het volledige machinepark op één plek bekijken en heb je een echt winkelgevoel. We kiezen dus resoluut voor beleving, in lijn met de huidige maatschappelijke trend.”
 
Eurorent investeert in Houthalen-Helchteren om drie redenen: “Ten eerste vormt Houthalen-Helchteren een goed gelegen uitvalsbasis om onze klanten – die zich vooral in Limburg en Luik situeren – te bedienen. Ten tweede is het industrieterrein Centrum-Zuid vlot bereikbaar. En ten slotte is dit gewoon een geweldige opportuniteit. Want je krijgt niet elke dag de kans om een kant-en-klaar, passend gebouw te kopen van je buurman.”

Twee sporen

Vanuit het hoofdkwartier wil Eurorent de komende maanden en jaren terug aanknopen met groei. Daarvoor bewandelt de verhuurspecialist twee sporen. “Op een kantelmoment zoals dit kan je twee dingen doen: de toekomst met een klein hartje afwachten of het heft in handen nemen en ambitie tonen. Eurorent kiest voluit voor het tweede scenario. Enerzijds tillen we onze dienstverlening naar een hoger niveau. Door de centralisering garanderen we snellere levertijden, omdat we machines niet langer van de ene vestiging naar de andere moeten transporteren. Bovendien bundelen 25 gespecialiseerde medewerkers de krachten op onze nieuwe hoofdzetel. Zij zullen elkaars kennisniveau opkrikken.”
 
Daarnaast pakt Eurorent uit met extra dienstverlening. “Vandaag kloppen klanten vooral bij ons aan om machines te huren. Maar vervolgens moet er natuurlijk ook iemand die machine bedienen. Daarom leiden we de medewerkers van onze klanten op om zelf achter het stuur van bv. een hoogtewerker of heftruck plaats te nemen. Of treden onze eigen medewerkers op als operator van de gehuurde machine.”
 
Familiebedrijf Eurorent is gespecialiseerd in machineverhuur. Het bedrijf telt een vijftigtal medewerkers in vestigingen in Houthalen-Helchteren, Sint-Truiden, Seraing en Hasselt. In 2019 realiseerde Eurorent een omzet van 8,1 miljoen €.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten