Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

JCB introduceert Stage V-generator voor de verhuur

JCB heeft zijn eerste generator uit de Rental-serie (RS) met EU Stage V-vermogen geïntroduceerd, waardoor klanten een hoger primair vermogen krijgen met lagere emissies. De G40RS V vervangt het Stage III AG36RS-model en levert 40 kVA bij een frequentie van 50 Hz.

G40RS STAGE-V 1
De G40RS V-generatorset voor verhuur is een gemakkelijk te vervoeren genset die is ontworpen om te werken in de meest veeleisende verhuuromgevingen. Gebouwd op een bovenmaats basisframe, met een 2 mm dikke Galvtec-stalen omkasting, heeft de G40RSV een 40 mm vast enkelpuntshijspunt, vier basis framehijspunten en geïntegreerde vorksloffen, voor snelle inzet op de werf. De geïntegreerde, volledig omsloten brandstoftank voldoet aan de ADR-voorschriften, voor veilig wegtransport, en de omkasting heeft verticale afvoeropeningen voor warme lucht om het geluid te verminderen en stofwerveling rond de genset te voorkomen.
 
De generator wordt aangedreven door een JCB by Kohler KDI2504TCR viercilinderturbomotor met een vermogen van 42,4k W (57 pk). Dit maakt gebruik van een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een dieselroetfilter (DPF), die voor de radiator is gemonteerd om de slanke afmetingen van de kap te behouden.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten