Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines levert superieure prestaties en een grotere efficiëntie en productiviteit.

kobelco
Sinds de ontwikkeling van de eerste generatie SK-graafmachine van 20 ton in 1983 hebben middelzware machines aan populariteit gewonnen door hun veelzijdigheid en geschiktheid voor alle algemene bouwtoepassingen. De nieuwe SK210(N)LC-11 heeft een Stage V-Hino-motor, die de machine een vermogen geeft van 124 kW, een graafkracht 143 kN (157 kN met Power Boost) en 228 kN aan trekbalk-trekkracht. De machine beschikt voorts over de Independent Travel-functie. Dit betekent dat één hydraulische pomp uitsluitend wordt gebruikt voor het rijden en de andere voor het uitrustingsstuk. Zware voorwerpen kunnen hierdoor soepel en stabiel worden vervoerd over het werkterrein.
 
Het hogere bedrijfsgewicht van de machine (21.900-23.500 kg) levert een grotere stabiliteit en verbetert het hefvermogen op ten opzichte van het vorige model. Wanneer de SK210LC-11 is uitgerust met het standaard contragewicht (4.300 kg) is de machine ideaal voor algemene bouwactiviteiten en zuinig inzake vervoer (een vereiste in sommige gebieden). Het optionele grotere contragewicht (4.900 kg) kan worden bevestigd voor zware of complexe uitrustingsstukken, zoals een tiltrotator.
 
Net als veel van de grotere graafmachines van Kobelco biedt de SK210(N)LC-11 drie werkmodi: de Eco-, S- en H-modi voor de optimale balans tussen krachtige prestaties en besparing en laag brandstofverbruik (het gemiddelde brandstofverbruik van de SK210LC-10 in Europa is momenteel 10,1 l per uur).
 
Het rechter- en linkerzijpaneel en de achterste steunen zijn dikker gemaakt om de body stijver te maken. De grotere diameter van de pen van de bakcilinder draagt bij aan de verbeterde duurzaamheid van verschillende uitrustingsstukken.
 
De Adblue-tank en het luchtfilter met twee elementen zijn gemakkelijker te bereiken. Een nieuwe hydraulische oliefilter voorkomt dat er vuil in de olietank terechtkomt tijdens onderhoudswerkzaamheden en alle vloeistoftanks en -filters zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de grond. De standaard FOPS-bescherming kan worden geopend om de ruit gemakkelijker schoon te kunnen maken. Het monitoren van de werkstatus van de SK210(N)LC-11 was nog nooit zo eenvoudig met Kobelco Monitoring Excavator System. Via satellietcommunicatie en internet kunnen gegevens over de werking van de machine, zoals bedrijfsuren, locatie, brandstofverbruik en onderhoudsstatus op afstand worden uitgelezen - ideaal voor bedrijven met grote aantallen machines op verschillende locaties.
 
“De concurrentie op de markt voor graafmachines van 20 ton is heel groot, maar deze nieuwe Kobelco SK210(N)LC-11 is daar meer dan tegen opgewassen. Door de uitstekende balans tussen prestaties en stabiliteit biedt deze graafmachine een superieur hefvermogen en brandstofverbruik en het interieur is helemaal afgestemd op de behoeften van de machinist”, zegt Peter Stuijt, productmanager.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten