Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Graafmachines van Volvo kunnen voortaan af-fabriek worden geleverd voorbereid op de systemen van Rototilt voor draaikantelstukken. Dit houdt een aantal voordelen in voor zowel de aannemer als de dealer.

Rototilt
Het grootste gebruikersvoordeel is dat de besturingssystemen en sensoren van Rototilt voortaan via een slimme integratieoplossing kunnen communiceren met Dig Assist, het in de fabriek geïnstalleerde graafsysteem van Volvo.
 
“Het nieuwe platform biedt het beste dat op de graafmachinemarkt verkrijgbaar is. Sommige oplossingen, zoals Smart Connect, waarmee verschillende merken draaikantelstukken naadloos kunnen integreren met onze machine en DigAssist, zijn uniek en bieden aanzienlijke meerwaarde voor de klant", zegt Kurt Deleu, Head of Excavator Product Management EU/INT Volvo CE.
 
"De aannemers stellen steeds hogere eisen aan een goede, eenvoudige en functionele integratie met de graafmachine voor het draaikantelstuk van hun keuze, en als deze dan ook nog eens geïntegreerd is met de rest van graafmachine, is het echt een goede oplossing. Een oplossing die op een goede manier aansluit bij de behoeften van klanten", zegt Sven-Roger Ekström, Product Manager bij Rototilt.
 
Het resultaat is ook een veel veiligere en betere implementatie van de besturing van het draaikantelstuk op de nieuwe machines die deze koppeling hebben. Iets dat waarschijnlijk ook zeer op prijs zal worden gesteld door de eindklanten.
 
De overeenkomst is wereldwijd van toepassing en de technische oplossing werd ontwikkeld in een gezamenlijk project met de ontwikkelingsafdeling van Volvo. De introductie verloopt gefaseerd waarbij de Volvo-graafmachines EC250 en EC300 als eerste aan de beurt zijn en al begin 2021 worden geleverd.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten