Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Timo Tuin heeft eerste R 926 generatie 8-graafmachine in België

Het Poperingse bedrijf Timo Tuin heeft een Liebherr-machine van de nieuwste generatie aangeschaft. Het bedrijf koos voor de prestaties, het lage brandstofverbruik en het comfort van de Liebherr R 926 G8 rupsgraafmachine, de eerste in België.

Timo Tuin
"De R 926 G8, met zijn grote veelzijdigheid en optimale prestaties, voldoet volledig aan onze behoeften", vat Sandrino Timperman, de zoon van de oprichter van het bedrijf Timo Tuin, samen als hij het heeft over zijn keuze voor de R 926.
 
Het belangrijkste criterium voor het bedrijf is de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product. De graafmachine is al 215 uur in bedrijf en Timperman is er heel tevreden over. De dienst na verkoop is het tweede criterium in de keuze van de klant. Het Belgische bedrijf kan indien nodig rekenen op de reactiviteit en het professionalisme van de lokale distributeur SOMTP Belgium. Bij Timo Tuin zijn ze onder de indruk van de economische efficiëntie van de graafmachine. Het gemiddelde brandstofverbruik van de R 926 is minder dan 13 liter, wat het gevoel van tevredenheid binnen het bedrijf compleet maakt.
 
Timo Tuin voert steeds meer stedelijke bouwplaatsen uit in de buurt van woningen, waardoor het bedrijf heel milieubewust is. De R 926 G8 combineert prestaties en veelzijdigheid. Het vermogen en de snelheid van de machines zijn ook belangrijk voor het bedrijf. De R 926 Generation 8-rupsgraafmachine R 926 is krachtig en voldoet aan alle eisen van de klant. Met een hydraulische snelkoppeling en hydraulische leidingen voor de 2/3 hydraulische rotsbreker en sorteergrijper wordt de graafmachine bv. gebruikt voor het leggen van leidingen in een woonwijk in Veurne.
 
De graafkrachten, de trekkracht van het onderstel en het draaimoment van de koepel zijn verhoogd ten opzichte van de vorige generatie. Deze verbeteringen resulteren in een hogere prestatie van de graafmachine in de toepassing. Behalve de prestaties en stabiliteit van de machine waardeert de machinist het comfort en de rust in de cabine. Hij geniet van een ruime, geklimatiseerde werkruimte. Voor eenvoudig dagelijks werk is de cabine uitgerust met een pneumatische stoel met verticale en longitudinale demping en een eenvoudig te gebruiken 7" kleurentouchscreen met hoge resolutie.
 
De R 926 is het resultaat van de Generation 8, die volledig opnieuw is ontworpen om het comfort, de veiligheid, de ergonomie en de operationele prestaties te verbeteren. Het gamma omvat zeven modellen, variërend van 22 tot 45 ton.
 
Timo-Tuin werd in 1990 in Poperinge opgericht door Jean-Marie Timperman, Annie Denblyden en haar zoon Sandrino. Timo-Tuin heeft 15 mensen in dienst en houdt zich bezig met sanitaire voorzieningen, wegennet en milieuwerkzaamheden. Diverse publieke en private bouwheren doen graag een beroep op de firma voor de zorgvuldige en harmonieuze uitvoering van de werken.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten