Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Verhuurplatform Bullswap versnelt uitrol in de Benelux

Bullswap, een online verhuurplatform voor bouwmachines, voert na een eerdere kapitaalronde van 750.000 € opnieuw een kapitaalsverhoging door van 1,4 miljoen €. Hierbij herbevestigen de huidige investerende partijen waaronder Lode Fastré (oprichter van Farmaline) hun vertrouwen. Daarnaast ondersteunen KBC en LRM Bullswap in deze financieringsmix. Bullswap telt op twee jaar tijd meer dan 6.400 klanten verspreid over heel de Benelux waarvan een derde reeds in het buitenland.

BullswapAfbeelding
De Genkse start-up begon als een deelplatvorm à la Airbnb waarbij het stilstaande machines, zoals minigravers, hoogtewerkers, bulldozers, tussen aannemers onderling verhuurde. De oprichters ondervonden snel dat de kwaliteit en stiptheid van levering nog crucialer waren dan een scherpe prijs. Een verandering van het businessmodel naar een samenwerking met enkel professionele verhuurbedrijven zorgde voor de ommekeer. Vandaag werkt Bullswap samen met zowat 250 lokale verhuurbedrijven verspreid over drie landen om hun klanten te bedienen.
 
“Door het bundelen van middelgrote verhuurbedrijven hebben we op enkele jaren tijd een platform uitgebouwd dat de strijd kan aangaan met de internationale spelers in de verhuursector. Net zoals zij verhuren wij bijna alles en zijn wij actief in verschillende landen. Het enige verschil is dat wij lokaal inhuren en met bedrijven samenwerken die een ongelooflijk hoge reactiesnelheid en service kunnen bieden. In ruil ontzorgen we onze partners van hun marketing activiteiten en verhogen we hun bezettingsgraden. De bedoeling is dat het een win-win verhaal blijft voor alle partijen”, zeggen Jannes Valkeneers en Laurens Opitek van Bullswap.
 
“Door in het begin zelf tussen beide partijen te zitten hebben we de gekste dingen meegemaakt, van klanten die je 's nachts opbellen omdat ze vastzitten in hun hoogwerker tot een gestolen machine. Deze real-life ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we de pijnpunten in het verhuurproces in kaart gebracht en verbeterd hebben. We begrijpen dat het de eerste keer onwennig kan zijn om al je machines online in te huren. Echter zijn onze klanten na de eerste transactie overtuigd. Er is bewust gekozen om ons contractueel tussen de huurder en verhuurder te plaatsen. Ongeacht van waar je machine afkomstig is zal het Bullswap zijn die je de factuur stuurt. Hierboven wordt ook nog eens een machinebreukverzekering afgesloten en blijven wij je eerste aanspreekpunt tijdens de transactie. We merken duidelijk dat klanten ontzorgd willen worden en geen tijd willen verliezen met het zoeken naar een machine. Tot slot krijgen onze klanten toegang tot een internationaal verhuurnetwerk zonder zich telkens opnieuw te moeten identificeren of prijsafspraken te maken.”
 
Groei
 
Bullswap heeft momenteel zowat 6.000 klanten verspreid over heel de Benelux. Dit gaat van kleine dakdekkers, schilders tot grote aannemers (Renotec, Besix,…). “Het sterke aan het verhaal is dat we elke stap in het verhuurproces gedigitaliseerd hebben waardoor er intern geen manuele handeling aan te pas komt. Schaalbaarheid is key in ons model. Het huidige team van acht mensen zal op korte termijn verdubbelen.”
 
Sinds de oprichting is Bullswap jaarlijks met 250 % gegroeid. “Dit willen we de komende vier jaren kunnen aanhouden. Sneller als verwacht is reeds een derde van de omzet afkomstig uit het buitenland, wat een positief gevoel geeft voor de toekomst. De afgelopen jaren is er gewerkt aan een 'machientje' dat vandaag klaar is om zijn vleugels uit te slaan. De verse middelen zullen integraal dienen voor het opschalen van onze marketing activiteiten. Momenteel is het model nog lichtjes verlieslatend maar we verwachten in twee jaar een positief resultaat te kunnen realiseren.”

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten