Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

De nieuwe generatie compacte graafmachines van Volvo Construction Equipment (Volvo CE), bij ons verdeeld door SMT, bieden volgens de producent een uitzonderlijk bestuurderscomfort, een ongekende veelzijdigheid en topprestaties. Bij het ontwerpen van de 6-tons ECR58F met korte zwenkradius werden alle ‘best practices’ uit de sector gecombineerd tot één product.

ECR58F (2)
© VolvoCE JF All Rights Reserved
Praktische workshops met klanten tonen aan dat deze machine een betere controle biedt en soepeler gecombineerde werkzaamheden kan uitvoeren dan de meeste grotere graafmachines. De ECR58F stelt volgens Volvo CE een nieuwe norm inzake bestuurderscomfort met de ruimste cabine op de markt. En toch is de totale grootte van de machine compacter dan ooit.
 
Bovendien worden het welzijn, het vertrouwen en de veiligheid van de bestuurder verbeterd door een vereenvoudigd werkstation en een gebruiksvriendelijke ervaring. Zo is de positie van de stoel t.o.v. de joystick aangepast en verbeterd, terwijl ze nog steeds samen gemonteerd zijn - een techniek die door Volvo geïntroduceerd werd.
 
Een volledig te openen voorruit en een uitschuifbare zijruit dragen bij tot een panoramisch zicht rondom. Bestuurders kunnen de nieuwe ECR58 F-generatie snel en eenvoudig onder de knie krijgen dankzij het navigatiewiel, de 5” kleurendisplay en eenvoudige navigatiemenu’s.
 
Heel wat ongelukken op de bouwplaats zijn te wijten aan het wisselen van al dan niet compatibele aanbouwdelen. Om deze problemen te voorkomen heeft de ECR58F een volledige reeds hulpstukken die perfect op de machine zijn afgestemd en gemakkelijk kunnen worden vervangen. Dit assortiment omvat bakken, sloophamers en de nieuwe kantelsnelwissel – met een kantelhoek van maximaal 2 x 90°. Hydraulische aanbouwdelen kunnen met precisie worden bediend met de proportionele vingertopbediening en de debietinstellingen kunnen eenvoudig worden aangepast dankzij nieuwe werkmodi. Een korte druk op de werkmodusknop opent een menu waarin de bestuurder eenvoudig de machine-instellingen kan afstemmen op het hulpstuk. Bestuurders kunnen tot 20 gereedschappen in de bibliotheek zetten. Voor elk gereedschap kunnen verschillende parameters worden aangepast om zo de machine perfect te kunnen afstemmen op de gewenste toepassing.
 
Verschillende intelligente functies zorgen samen voor een uitzonderlijk laag brandstofverbruik, zoals het geavanceerde hydraulische systeem met lastdetectie en debietverdeling. ECO-modus en automatisch stationair draaien van de motor zijn standaard op de ECR58 F-generatie. De ECO-modus verlaagt het brandstofverbruik - tot 10% - terwijl het automatisch stationair draaien van de motor onnodig brandstofverbruik voorkomt. Dankzij de automatische motoruitschakeling worden de niet-gewerkte uren niet geregistreerd, waardoor de onderhoudskosten worden verlaagd en de inruilwaarde verhoogt. Een aantal onderhoudstaken zijn niet langer nodig en van andere zijn de onderhoudsintervallen verdubbeld.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten